Pentek EP 10 actieve kool blok

Nu: actie aanbieding € 33,50
28,80
U bespaart 14 %
Prijs incl. BTW, exclusief afleverkosten


Mogelijke levermethoden: Alleen Nederland, Landen van de Europese Unie, Alleen Belgie

 

Wanneer u net iets meer verwacht van uw waterzuivering :

Pentek EP actieve kool filterpatronen

 

Als het op écht zuiver water aan komt, dan kunt u niet om de Pentek EP actieve kool filters heen. De Pentek actieve kool blok filterpatronen van de EP serie zijn van de hoogste kwaliteitsstandaard uit de markt. Worden volgens een speciaal productie-procedé vervaardigd waardoor die hogere zuiveringscapaciteit verkregen wordt. Voldoen aan de belangrijkste keurmerken w.o. NSI/ANSI, ISO 9001, ISO, ANSI 42 en FDA.

 

Deze Pentek EP-10 actieve kool patronen zijn ontworpen om vele opgeloste stoffen uit uw gebruikswater te zuiveren. Denk aan chloor, fluor, benzen, pesticiden, phenolen en organische verontreinigingen o.a..

Daarmee verbeter het de smaak, geur en kleur van het leidingwater.

 

Het filterpatroon, de werking

Mechanische filtratie kent twee methoden, het tegen houden van deeltjes (sediment filtratie) en het adsorberen (actief kool). Adsorberen is het hechten van stoffen aan een andere stof. Dankzij het extreem grote adsorptie-vermogen is actieve kool een fantfilterwerkingastisch filtratiemedium. Actieve kool is uitermate poreus en het grootste deel van het adsorptie oppervlak bevindt zich ín de microporiën, vandaar dat een actief koolfilter ook wel bekend staat als microporiënfilter.

Toevoerwater wordt vanaf de zijkanten door het met actieve kool gevulde filterpatroon geleid en verdwijnt als gezuiverd water via de kern van het patroon aan de bovenzijde weer uit het filterhuis.


 

Glashelder water

De actieve kool patronen uit de EP-serie combineren de zuivering van sediment (zwevende vervuiling) en opgeloste stoffen in één.

De buitenwand van het actieve kool patroon heeft een 5 micron (0.005 mm) polyolefin bilaminaat filterstructuur en houdt daarmee het sediment tegen. Het fijnmazige actieve kool blok met de miljoenen poriën zorgt voor adsorptie van de opgeloste stoffen.

Daarmee heeft u glashelder water.

 

De constructie en opbouw van dit filterpatroon zorgt niet alleen voor de hoge zuiveringscapaciteit, maar voorkomt eveneens dat het filterpatroon vroegtijdig dicht slaat voordat de zuiveringscapaciteit verzadigd is.

 

 

Kenmerken / Voordelen

  • hoog zuiveringskracht / hoge verwerpingspercentages

  • weinig drukval geschikt ook voor hogere doorstroom

  • superieure kwaliteit en kostenbesparing

  • afmetingen 248 x 73 mm

     

Functionaliteit

  • sediment zuivering tot 5 micron

  • zuivert chlorine en andere opgeloste stoffen

  • smaak en geur verbetering.

Klanten die dit product kochten, kochten ook

Ontijzeringsfilter
22,40 *
Sedimentfilter stringwound 25 mcr
Vanaf 9,80 *
Sediment filter patroon
Vanaf 3,45 *
*
Prijzen incl. BTW, en exclusief afleverkosten

Blader ook door deze categorieën: Koolfilter elementen, Filters voor waterreiniging