Waterontharder

Waterontharder

Weergave per pagina
Sorteren op

Zacht water, nu ook exclusief voor ieder huishouden bereikbaar. De Seduction Family is een waterontharder voor huishoudens tot 8 personen. Dagelijks voldoende ontkalkt water waaruit het calcium en magnesium ook daadwerkelijk uit verwijderd is. . 

Vanaf 624,75 € *

Zacht water, hoeft echt niet  duur te zijn. Grote ontharders,  tegen 'kleine prijzen'. StandAlone uitvoeringen van 8 tot 30L met Fleck 5600SXT besturingssystemen exclusief voor ieder huishouden bereikbaar. Dagelijks voldoende ontkalkt water waaruit het calcium en magnesium ook daadwerkelijk uit verwijderd is. . 

Vanaf 599,00 € *

U zoekt een waterontharder met een hoge doorstroomcapaciteit. U verbruikt veel water ineens. Bijvoorbeeld met een regendouche, dan heeft u een ontharder nodig die een grotere inwendige doorstroomcapaciteit heeft. De HighFlow ontharder met Fleck 7700 besturingsunit is dan dé oplossing voor u.

974,70 € *

Duplex waterontharders zijn uitgerust met twee cilinders en leveren continue onthard water met hoge capaciteit. Veelal toegepast in professionele omgevingen waar een hoog volume gevraagd wordt. Uitgerust met Fleck 9100 SXT besturingssysteem.

Vanaf 1.075,80 € *

Het resin in uw hars-cilinder staat continue onder water. Daarom is het aan te bevelen om het hars met enige regelmaat te reinigen. Een daarvoor geschikt desinfectiemiddel is Resup.
 

5,00 € *
*
Prijzen incl. BTW, en exclusief afleverkosten

Waterontharder

Waterontharder - Waar heeft u het voor nodig?

In Nederland hebben we veelal te maken met 'hard water'. Hard water is water waarin méér opgeloste mineralen zitten dan gemiddeld; meestal gaat het om calcium en magnesium. Het grootste probleem hierbij is de grote hoeveelheid calcium in het water, want calcium is de boosdoener die in de volksmond beter bekend staat als kalkaanslag. Kalkaanslag zorgt ervoor dat u jaarlijks honderden euro's meer betaald aan stookkosten en apparatuur die minder lang meegaat.

Hard water zorgt er daarnaast ook voor dat stoffen als shampoo, badschuim, afwasmiddel, wasverzachter etc. slechter oplossen, schuimen en reinigen. Met een waterontharder lost u het probleem van kalkaanslag op.

 

Kosten besparen met een waterontharder 

Kalkaanslag is bij veel huishouden een probleem wat jaarlijks voor honderden euro's aan onnodige kosten zorgt. Waar gaan deze kosten dan inzitten? Een constante verhoogde kostenpost zijn de stookkosten. Kalkaanslag zorgt voor een extra ongewenste isolatielaag rondom het verwarmingselement in uw boiler en wasmachine. Dit zorgt ervoor dat het opwarmen van water gemiddeld 30% meer energie kost.   

Om kalkaanslag te voorkomen, kun je ervoor kiezen om een waterfilter te plaatsen. Een waterontharder gebaseerd op ionenuitwisseling is dan de beste oplossing voor normaal huishoudelijk gebruik.

Wellicht heeft u het idee dat een waterontharder een ingewikkeld product is en lastig te installeren, maar niet is minder waar. Onze waterharders zijn gemakkelijk te installeren met het bijgevoegde instructieboekje. 

 

Hoe werkt een waterontharder?

Alle Hydrotense waterontharders werken volgens hetzelfde principe: deïonisatie. Wat houdt dit in? Simpel: Een cilinder gevuld met hars(bolletjes) filtert het magnesium en calcium uit het harde water en maakt zo hard water zacht.

Voor een optimaal gebruiksgemak en een continue effectieve zacht water productie, moet deze harscilinder regelmatig schoon gemaakt worden met regeneratiezout dat dan weer door de afvoer wordt weggeleid. Bij de betere waterontharders uit een iets hogere prijsklasse gebeurd dat volautomatisch. Onderstaand ziet u de 5 stappen van het onthardingsproces:

  1. Het ontharden van uw water (ill. 1)

  2. Terugspoelen: verontreinigingen van het hars afspoelen (ill. 2 onderaan de pagina)

  3. Zoutspoeling: regeneratie, waarmee het hars weer 'geladen' wordt (ill. 3 onderaan de pagina)

  4. Schoonspoelen: langzaam wordt het zout water uit de harskolom gewassen tegelijk met de 'hardheid'

  5. Naspoelen: snel spoelen met water waarmee al het zout uit de kolom en de leidingen wordt weggespoeld

Het proces wordt wederom herhaald.

 

waterontharder schema

 

De wetenschap achter ontharden.

De stoffen die u uit het water wilt halen worden ook wel ionen genoemd. Onze waterharders zijn gebaseerd op het principe van ionenuitwisseling. De ontharders zijn voorzien van een hars (resin) met negatief geladen deeltjes (kationen). Deze negatief geladen delen trekken de positief geladen mineralen Calcium en Magnesium aan en verwijderen daarmee het kalk uit het water. Om nu na verzadiging van het resin weer op te laden en het kalk van de hars af te weken wordt het positief geladen Na+Cl gebruikt. Die herladen het resin en daarmee weekt het kalk weer los van het hars.Dit kalk wordt in opgeloste vorm in het pekelwater opgenomen en door de afvoer afgevoerd het riool in.

 

 

 

 

 

 

Waaruit bestaat een waterontharder?

Om het onthardingsproces continue en storingsvrij te laten plaats vinden, bestaat een waterontharder uit drie kerncomponenten:

  1. Een kleppensysteem met besturingsunitwaterontharder_seduction_hy_ill_sharp

  2. Een drukcilinder gevuld met hars

  3. Een reservoir gevuld met regeneratiezout.

     

Een waterontharder kan automatisch, semiautomatisch of manueel opereren. Wilt u na de installatie nooit meer naar uw waterontharder om hoeven kijken? Kies dan een volautomatisch exemplaar welke het proces geheel automatisch regelt. Dit exemplaar is ook het meest gebruiksvriendelijk maar wel iets duurder.

Dit regenereren kan op twee manieren geïniteerd worden: Op "tijdsinterval" of op "bewerkt volume".

Hoe nauwkeuriger de besturingsunit werkt, des te zuiniger de waterontharder is en des te langer het systeem storingsvrij werkt. Na het loswekingsproces van het calcium van het hars zal de computer zorgen dat de cilinder weer gereinigd wordt door er schoon water doorheen te spoelen. Daarmee wordt de zoutoplossing met het calcium naar het riool gespoeld, het zogenoemde naspoelen.

De harscilinder is weer schoon en kan een volgende cyclus water ontharden, de hars heeft een zeer lange levensduur. Eens per jaar de hardheid van uw (drink)water bepalen geeft u voldoende inzicht in de werkinbg van uw systeem. Hiervoor is een kalkmeetsetje verkrijgbaar waarmee u eenvoudig zelf de hardheid bepaalt.

 

Milieuvriendelijke waterontharders

Omdat wij het milieu belangrijk vinden, zijn al onze waterreinigers geheel milieuvriendelijk. Het regeneratieproces is niet belastend voor het mileu en bestaat immers uit 3 elementen: water, zout en natuurlijke mineralen als calcium en magnesium die alle niet schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast draagt u ook bij aan minder uitstoot door energieverwekking omdat u 30% minder stookenergie verbruikt met onze waterontharders. 

 

Kalkverwijdering versus kalkneutralisatie

Afhankelijk van wat u wilt realiseren met uw ontharder kunt u uit verschillende soorten waterontharders kiezen. Wilt u alleen het calcium uit uw water filteren? Dan volstaat een normale waterontharder. Wilt u echter alle mineralen daadwerkelijk verwijderen dan kunt u beter kiezen voor een osmoseapparaat of een ionenuitwisselaar. Deze apparaten worden tussen de waterleidingen aangesloten en gaan tientallen jaren mee. Deze ontharders zijn echter relatief duur in aanschaf en onderhoud.

Regenereerschema

Voorspoelenschema

 

Contact met onze specialisten

Wilt u meer weten over onze waterontharders? Neem dan nu contact op met onze specialisten. Zij staan u graag, telefonisch of per e-mail, te woord om al uw vragen te beantwoorden.